Weekje Bolgatanga

11 augustus 2009 - Tamale, Ghana

Vorige week ben ik met een aantal andere vrijwilligers naar Bolgatanga in het noorden van Ghana gegaan. Officieel gingen we voor de bruiloft van een Nederlands meisje dat met een Ghanese jongen ging trouwen. Iedereen van Meet Africa was uitgenodigd omdat ze zelf ook ooit met die organisatie naar Ghana is gegaan om vrijwilligerswerk te doen. We hebben er meteen nog maar een paar dagen aan geplakt om meer van het land te kunnen zien.

In Bawku, een plaatsje in de buurt, hebben we toen we de chief van het dorp gingen begroeten een geit gekregen! We hadden gehoord dat er in de regio een conflict was tussen twee stammen en dus waren we daar om te zien hoe het er was, ook omdat een aantal andere vrijwilligers bij de radio werken en er een item over wilden maken. We moesten de geit dus wel mee naar huis nemen, want weigeren was te onbeleefd en daarom moest hij een paar uur opgepropt zitten in de achterbak van de trotro (klein busje), waar zelfs wij al niet al te comfortabel zaten tussen de etende Afrikanen. Bij het hotel keken ze er helemaal niet van op dat we ineens met een geit aankwamen en hier werd hij goed verzorgd. Het kwam wel goed uit dat we nu meteen een gepast cadeau hadden voor de bruiloft en daarom hebben we de geit maar doorgegeven aan het bruidspaar.

We zijn ook meegeweest met Nurses On Tour, waar we malaria netten hebben uitgedeeld aan zwangere vrouwen en vrouwen met kleine kinderen in traditionele dorpen. We werden door de vrouwen ontvangen met een Afrikaanse dans waar we zelf uiteraard ook aan mee moesten doen. Daarna werd aan door middel van een grappig toneelstukje met een zwangere vrouw en een mug duidelijk gemaakt hoe ze de netten konden gebruiken om malaria te voorkomen. Daarna mocht ik de netten uitdelen aan de vrouwen. Ik vond het echt super leuk om te zien hoe dit project in zijn werk ging.

Ook hebben we nog krokodillen aangeraakt in Paga, zijn we in Burkina Faso geweest (voor 5 minuten) en hebben we een ‘heksen kamp’ bezocht waar vrouwen die verbannen zijn uit hun eigen dorp wonen.

Nu moet ik nog een paar dagen werken en dan ga ik alweer reizen! Ben op het moment dus druk met mijn werk afronden en laatste dingen regelen voor het afscheid met de familie. Nog 11 dagen en ik ben alweer in Nederland...

xx Sas

Deel dit reisverhaal:

kim:
hee sas!

Heb je net een berichtje gestuurd via hyves!
Over 11 dagen ben je dus alweer in ons kikkerlandje.. time flies...
Geniet er nog maar van !!

Dikke kus
Kim
Mandy:
11 augustus 2009
Sas! Ik blijf die geit geweldig vinden! Arm ding in de kofferbak... Gelukkig heeft hij nu een super thuis! Ik ben blij dat je het zo onwijs leuk hebt! Maar ben stiekem toch ook wel blij dat je weer gezellig naar huis komt! Tot snel! Liefs!
11 augustus 2009
Fantastisch om te lezen… wat een ander leven dan aan het Hendrik Jonkerplein. Daar bestaat het leven vandaag de dag o.a. uit kat-en-muis-spelletjes waarbij de muis de kat (lees: mij) altijd te slim af is. Ik probeer hard hem weg te jagen voor je terug bent, al denk ik dat je na het aaien van een krokodil wel wat gewend bent. Leuk dat je het huis weer komt verlevendigen. Nog veel plezier en succes in je laatste elf dagen!
Kim:
11 augustus 2009
Sas!! Wat een verhaal over die geit? Is die verder in goede orde ontvangen? Mooi hoor dat je van die echte Ghanese dingen meemaakt! Geniet ervan!!
Dikke kus!!
Marèl:
12 augustus 2009
Sas! Wat weer een leuk verhaal, heb heel hard zitten lachen achter mijn computer! Zin om je weer te zien, nog even en je bent weer terug!
Geniet van je laatste dagen, succes met het afscheid en veel plezier met reizen!
xxxx
Rosa:
13 augustus 2009
Aah lieve Sas, wat gaat het allemaal snel zeg, daar!
Bizar dude, die andere wereld en ongelofelijk dat het zo anders is dan wij in ons westerse wereldje gewend zijn..

Geniet ervan podisnodi, voor je het weet ben je er weer!! En dan wil ik ALLE VERHALEN!!! yay

kus!!
Celine:
23 augustus 2009
Sassie! Nu ben je weer in Nederland, niet?
Wat een topverhaal met die geit! Als we elkaar in september weer zien, ben ik benieuwd naar nog meer verhalen!
xx
Nancy Verschuren:
22 september 2011
Hoi Saskia,

Leuk je verhalen te lezen. Ik ga binnenkort naar hetzelfde dorp toe voor een micro-kredieten project. Ik zou het leuk vinden om met je in contact te komen. Zou je mij kunnen mailen?

Hier mijn mailadres: verschuren.nancy@gmail.com

Groetjes Nancy

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: